INTERVIU: Ce este dermopigmentarea paramedicala? Tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura estetica

 

maria pauna_dermopigmentare paramedicala

Dermopigmentarea paramedicala si tricopigmentarea (dermopigmentarea scalpului care are ca rol imitarea radacinii firelor de par, deoarece pierderea totala sau partiala a parului nu mai poate fi recuperata prin implant) sunt doua proceduri care au inregistrat in ultimii ani o crestere foarte mare. Acest lucru are loc deoarece doua boli destul de grave fac ravagii la nivel mondial in ultimii ani, una atingand in proportie de 90 la suta barbatii prin alopecia totala, ale carei cauze nici astazi nu se cunosc, iar la femei, cancerul mamar, care face ravagii, iar cauzele sunt mai mult sau mai putin cunoscute. Orice specialist din domeniu care a avut de a face cu o astfel de persoana afectata de una dintre cele doua boli recomanda cu caldura controalele medicale periodice obligatorii pentru prevenire.

  • Ce inseamna dermopigmentarea paramedicala? Cum si cu ce se face?

Daca pentru o persoana care castiga lupta impotriva cancerului mamar vizitele la doctor s-au terminat, vizitele la estetician abia acum incep. Intrebarea este ce fel de estetician, cine este acesta si ce ar trebui sa stie pentru a definitiva din punct de vedere estetic lipsa areolei mamare, munca titanica depusa de oncologi, de chirurgii esteticieni si de medicina recuperatorie.

Dermopigmentarea medicala este o ramura a specialistului dermopigmentist din ziua de azi, specialist dermopigmentist format in Academia Maria Pauna, Academie care nu numai ca s-a luptat pentru a legifera aceasta ocupatie, insa a avut si grija sa se asigure ca va putea preda si acest domeniu. Eu pot sa spun ca am luat parte pentru prima data in istoria medicinii oncologice romanesti la congrese special organizate pentru o astfel de cazuistica, unde mi-am prezentat lucrarile, tehnica, cursurile si nu in ultimul rand formatorii. Un specialist dermopigmentist invata din punct de vedete tehnic cum poate fi executata o areola mamara, invata din punct de vedere anatomic cum este structurata areola mamara, si nu in ultimul rand din punct de vedere al dermopigmentarii cum poate fi realizata acesta hiperrealistic.

  • La ce interval dupa operatie se poate face procedura?

Dermopigmentarea hiperrealista a areolei mamare este recomandata sa se realizeze la cel putin trei luni si cel mult sase luni dupa terminarea tratamentului, deoarece tesutul peste care s-a intervenit cu procedura de chimioterapie are nevoie de refacere pentru ca laserele produc miscari intersitiale si acestea trebuie stabilizate.

  • Toate femeile cu cancer la san, care au suferit o interventie chirurgicala, pot face dermopigmentare?

Da, normal, numai ca datorita faptului ca sensibilitatea pe sanul operat este aproape de zero, specialistul stie si este singura persoana acreditata sa lucreze pe un astfel de tesut, altfel risca ca in urma unei astfel de interventii de dermopigmentare sa produca rani care nu se mai inchid niciodata. Daca acum zece ani, femeile care aveau astfel de probleme recurgeau la tatuaje corporale, acestea fiind total inestetice in aceste zone, astazi prin aceasta procedura de dermopigmentare paramedicala se poate reproduce hiperrealistic areola mamara, clientele mele afirmand ca le-am redat feminitatea si increderea in sine, ele avand curaj din nou sa stea dezbracate in fata partenerului lor.

dermopigmentarea paramedicala_san procedura

  • Cate sedinte sunt necesare pentru a obtine un rezultat satisfacator?

De regula sunt necesare doua sedinte, insa daca sensibilitatea este foarte crescuta in zona respectiva, se lucreaza foarte usor si se stabileste impreuna cu clienta etapele, deoarece sensibilitatea de la o persoana la alta este diferita.

  • Care sunt reguli de urmat intre sedinte?

Dupa interventie, zona trebuie mentinuta hidratata cu un strat peramanent de crema speciala pentru mentinerea zonelor demopigmentate. Femeile folosesc si in cazul dermopigmentarii paramedicale, ca si in cazul tatuajelor cosmetice, tot felul de creme nestiind ca acestea produc mai mult rau culorii decat daca ar lasa zona libera. Insa experienta mea si feed back-ul primit de la clientele mele mi-au confirmat faptul ca in timp conteaza foarte mult  modalitatea in care mentii si intretii culoarea. Acum, exista creme speciale de mentinerea culorii  pe termen indelungat pe care le pot achizitona de la salonul meu imediat dupa procedura. Dupa procedura, nu trebuie udata zona sapte zile, limfa trebuie indepartata  zilnic daca este in exces si trebuie aplicat un filtru de protectie peste mamelonul proaspat dat cu crema.

  • Trebuie refacuta dupa un anumit interval?

Da. Dupa 45 de zile zona trebuie refacuta si definitivata. Iar dupa alea 45 de zile, clienta trebuie imediat trimisa la chirurgul estetician pentru a injecta acid hialuronic in zona mamelonului, deoarece acesta trebuie scos in relief.

  • Care sunt costurile?

400 de euro costa o astfel de procedura formata din doua sedinte.

maria pauna_dermopigmentare paramedicala 2

About tinepasul 813 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*