Ce mâncăm, cum mâncăm? Sfaturi de la specialistul Mihaela Bilic

m bilic

Alegerea meniului ne poate da uneori adevărate bătăi de cap. Ne propunem să avem în fiecare zi altă mâncare, iar uneori, membrii familiei sunt destul de greu de mulţumit. Nutriţionistul Mihaela Bilic vine în ajutorul tuturor cu nişte sfaturi de care nu strică să ţinem cont.

Potrivit specialistului, mâncarea gătită poate fi consumată în trei zile. De altfel, Mihaela Bilic ne spune că mâncarea nu trebuie să fie preparată în aceeaşi zi pentru a fi sănătoasă, ea poate fi congelată, şi consumată ulterior.

“Alte vremuri, alte obiceiuri, alte posibilităţi…acum toată lumea strâmbă din nas dacă primeşte 2 zile la rând acelaşi fel de mâncare, dacă nu există măcar 2 opţiuni de meniu. Toate mamele/soţiile sunt nevoite să ofere libertatea de alegere pe modelul ” vrei asta…sau asta…sau poate asta…”Grea sarcină, dragele mele! Nu e de mirare că vă întrebaţi exasperate “eu ce mai fac de mâncare?”

Soluţii simple nu ştiu, că vi le-aş da cu dragă inimă. Singurul lucru pe care pot să vi-l confirm este ca mâncarea gătită se poate consuma fără grijă timp de 2-3 zile, nu trebuie să fie preparată în aceeaşi zi ca să fie sănătoasă, merge şi reîncălzita. Iar pentru a varia mai uşor meniul puteţi congela o parte din ea şi apoi să o folosiţi la câteva zile/săptămâni distanţă.

Cât despre stabilirea meniului vă recomand să supuneţi orice decizie “consiliului de familie”. Nu de alta, dar există riscul să vă spetiţi gătind mâncăruri sănătoase şi variate pe care ceilalţi să nu le aprecieze la adevărata valoare… pe sistemul “nu e bun ce e bun, e bun ce-mi place mie!”, a scris Mihaela Bilic pe contul ei de facebook.

 

About tinepasul 820 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*