Cum ajuta ciocolata in procesul de slabire

ciocolata

Consumata cu moderatia, ciocolata ar putea fi folosita si in timpul curelor de slabire fara a ne influenta negativ dieta. Deliciosul desert nu-si va lasa amprenta asupra corpului nostru daca vom pastra un echilibru si vom manca cu masura, si nu in cantitate mare.

Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa nu renuntam la ciocolata, chiar daca ne-am hotarat sa urmam un regim pentru a ne subtia silueta. Asta, nu inseamna insa sa mancam dupa bunul plac cat mai multe bucati din savurosul desert, ci trebuie pastrata o limita.

“Ciocolata si banana sunt de ajutor in cura de slabire. Notiunea de slabit pare incompatibila cu notiunea de placere. Ei bine, cand facem lucrurile la extrem, cand suntem rigizi si dictatori, organismul sufera. Slabitul se face pe baza legilor fizicii, presupune o balanta energetica negativa, sa mancam mai putin decat consumam. Si daca tot mancam putin, daca tot ne chinuim, de ce sa fie si fara gust?

Doar nu credeti ca v-ati ingrasat pentru ca ati mancat 2 bucatele de ciocolata, ar fi prea simplu sa fie ea de vina. Daca va interziceti cu desavarsire ciocolata, atunci sigur o sa mancati una intreaga odata ce terminati dieta.

mihaela bilic
Si culmea e ca 2 bucatele de ciocolata v-ar usura slabitul. Serotonina, substanta care ne calmeaza creierul si ne da stare de bine, se gaseste in mod natural in ciocolata, banane si branza. N-ar fi intelept sa va acordati zilnic acest mic rasfatz, aceasta abatere de la dieta stricta, daca asta va ajuta sa va chinuiti mai putin? Nu meritati un strop de bine ca sa puteti rezista unei alte zile de cura?

Incercati efectul terapeutic al acestor alimente, dispozitia voastra va fi alta! “Sacrificati” 100cal pe o banana, un triunghi de branza sau 4 patratele de ciocolata. Una din ele, in cantitate mica, zilnic. Cu moralul imbunatatit altfel veti face fata curei de slabire”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook. 

About tinepasul 821 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*