Daca pierzi un prieten, se mai cheama ca ti-a fost prieten?

prieten-prietenie-relatie

O vorba veche din popor spune cam asa: “Fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani, ma feresc si singur!“, si mare adevar graieste. Te-ai intrebat vreodata: “prietenul” cat de prieten iti este? Caci, atunci cand interesul primeaza, nu cred ca mai poate fi vorba de vreo prietenie.

Se spune ca familia nu ti-o poti alege, insa “prietenii sunt familia pe care ne-o alegem singuri“. Pana la urma, aceasta legatura speciala care se cladeste presupune apropiere cu persoanele potrivite tie, cu oamenii cu care rezonezi, cu care impartasesti pasiuni, la care gasesti respect, intelegere,iubire, alaturi de care petreci clipe frumoase. Sau nu?

Dar atunci cand pierzi un prieten, se mai cheama ca ti-a fost prieten?

Prieten iti e acel om care continua sa ramana langa tine, in ciuda plusurilor, a minusurilor pe care le ai, ca pana la urma si calitatile pot reprezenta, la un moment dat, defecte pentru unii. Atunci, cand invidia e mare, lucrurile nu se mai desfasoara asa cum ar trebui…

 

prieteni_prietenie

Cand interesul primeaza, nu cred se mai poate pune problema de prietenie. Cand oferi incredere si ganduri bune, iar ceea ce primesti e total opus, iarasi nu cred ca mai este vorba de prietenie.

Cand iti imaginezi un om frumos, iar apoi descoperi ca el a fost “urat” cu tine, nu se mai cheama prietenie.

Cand zambesti sincer, iar acea persoana foloseste o masca, din nou prietenia nu-si mai are locul nici aici.

 

“Nu sunt supărat că m-ai mințit, sunt supărat că de acum încolo nu te mai pot crede.”Friedrich Nietzsche

 

Oare cati dintre noi au crezut in cuvinte frumoase, naivi fiind ca sunt sincere? Oare cati au ajuns la concluzia ca “prietenii” nu sunt tocmai prieteni? Oare cat de tare ai fost dezamagit, cand lucrurile s-au dovedit a nu fi asa cum le credeai?

prieten-prietenie-4
Oare a fi prieten cu cineva, inseamna a-l vorbi mai mult sau mai putin la o cafea/ceai/suc sau ce consuma fiecare? Sau presupune a-l taxa, a-l judeca, eventual a-i pune si o porecla, un apelativ, un fel de nume de scena?

Sau a fi prieten cu cineva inseamna a te folosi de buna-credinta a acelei persoane pentru ca in final sa-ti atingi scopul (oricare ar fi ala)?

Da, prietenia pentru unii are diverse semnificatii… Pentru mine, inseamna loialitate, sprijin si acel “mereu aproape“.

prieten_prietenie-2

 

Mai este o vorba care spune ca “in viata nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alaturi“. Ei bine, prefer sa am putini oameni langa mine, dar aceia sa fie sinceri, solidari cu mine, nicidecum “urmaritori de interese“.

Sursa foto: Pinterest

Articol de Ioana Nechifor

About tinepasul 799 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*