Durere #colectiva

durere

Revolta, disperare, neputința si multa multa tristețe. Astea sunt sentimentele care ma incearca rand pe rand, ducandu-ma mereu cu gandul la cele intamplate, vineri seara, in clubul Colectiv din Capitala. 30 octombrie, acea zi blestemata, acea zi neagra.

Au trecut doua zile de la tragedie si inca refuz sa cred ca e adevarat, totul pare ireal, desprins dintr-un film horror. Nici nu-mi gasesc cuvintele, suferința familiilor e atat de mare ca nici macar nu indraznesc sa le transmit condoleante, nici nu indraznesc sa le zic ceva… Imi vine sa urlu, oameni nevinovati au pierit, altii se zbat sa supravietuiasca. De ce, de ce si iar de ce? Pentru ce? Atat de tineri, atatea planuri, vise, speranțe s-au dus… Si in urma lor multa durere, durere colectiva.

De ce pentru greșelile unora trebuie sa platească altii atat de scump??? Pentru un sistem defect, pentru ca lucrurile sunt facute de mantuiala, pentru ca unii si altii nu mai au principii, nu mai au valori, nu mai au scrupule.

Puteam sa fiu eu, puteai sa fii tu, putea sa fie oricine in locul celor care au murit. O simpla iesire in club le-a adus sfarsitul. S-au dus la distractie si au avut parte de infern. Si, culmea, acum s-au gasit tot felul de explicații pentru cele intamplate. Ba ca era Halloween si ca celebrau aceasta “sarbatoare satanista”, ba ca se dusesera la concertul unei trupe care canta rock, si ca domne nu stiu ce influențe negative ar avea muzica respectiva, mesajul pe care il transmitea etc. Numai prostii!!!

Si, haideti sa nu-l mai bagam pe Dumnezeu si in treaba asta. Nu e El de vina pentru toata prostia, rautatea si ignoranta umana!

Oare, cine se gandeste inainte sa plece de-acasa daca localul ales pentru a-si petrece timpul liber este sigur? Daca, are extinctoare suficiente, avizele necesare pentru a functiona sau daca are iesiri de urgenta? Nu cred ca pleaca cineva de-acasa cu gandul ca o sa pateasca ceva, ca, altfel, nu mai pleaca. Daca mergem pe ideea asta ar trebui sa ne izolam undeva si sa traim in teroare ca nu avem nicaieri siguranta, sa nu mai facem nimic pentru ca putem pati ceva, si tot asa. Adica, sa traim cat mai limitati si cu frica in noi.

Din ce se stie, clubul avea capacitate mica, de pana-n 100 de persoane, iar in acea seara, numarul lor era triplu sau chiar mai mare. De la un foc de artificii s-a dezlantuit iadul. O scanteie de la una dintre artificii a atins buretele ce invelea un stalp. In cateva secunde, flacarile au cuprins intregul tavan al localului. Explozie, urmata de un incendiu devastator. Panica s-a instalat imediat, si, in ciuda incercarilor, putini au reusit sa iasa teferi de-acolo. 30 de tineri au murit. Bilantul poate creste oricand, avand in vedere starea grava a unora dintre raniti. Peste 130 de persoane sunt in continuare internate si se lupta sa supravietuiasca.

Haideti, sa lasam rolul de Judecator, si se ne mobilizam sa fim aproape de cei care trec prin aceste momente grele. Of, cuvintele nu-si mai au rostul…Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei care si-au pierdut viata, si sa le dea putere familiilor acestora, dar si celor care sunt pe patul de spital. Sa ne rugam ca ei sa-si revina si sa treaca peste tot. Cu sufletul aproape de voi!

About tinepasul 814 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*