A lăsat domeniul bancar pentru un vis. Maressia, o linie vestimentară sută la sută românească  

maressia linie vestimentara_alina marica

De la o idee la un vis implinit nu e doar un pas. Sunt pasi mici si marunti, facuti cu grija, cu munca, perseverenta, dar si cu multa credinta. Va invit sa faceti cunostinta cu Alina Marica, unul dintre acei oameni, care s-au lasat condusi de marea pasiune si, care in cele din urma, au reusit sa-si vada telul indeplinit. De la domeniul bancar, ea a ajuns la propriul brand vestimentar, Maressia, un basm 100% romanesc.            

În căutările noastre de povești fascinante, cu oameni curajoși care-și împlinesc cele mai îndrăznețe visuri am descoperit-o și pe cea a Alinei Marica, inițiatoarea unui brand de haine sută la sută românesc, cu un nume ale cărui origini se pierd în negura timpului: MARESSIA. După 15 ani frumoși de lucrat în bancă, Alina Marica a hotărât să dea viață unei pasiuni mai vechi ale sale, moda și creațiile vestimentare. Nu a ales nicidecum calea ușoară, ci pe cea anevoioasă, aceea de a construi un brand de la zero.

brand maressia
Chiar dacă eforturile sunt unele susținute, Alina spune că satisfacțiile sunt pe măsură. În visul său a făcut loc și altor oameni cu situații de viață grele pe care i-a instruit tot de la zero la cursuri de formare profesională. A investit în ei, iar efortul a dat roade. Când nimeni nu credea că oameni care nu au nicio tangență cu acest domeniu vor reuși, ea a demostrat că se poate.

„În momentul în care am început acest proiect am căutat oameni din categorii vulnerabile, în comuna unde avem atelierul. Pe acești oameni și tot ce știu ei să facă astăzi i-am învățat de la zero. Asta a fost una dintre cele mai mari provocări. Toată lumea îmi spunea că nu am cum să reușesc, că e foarte greu ceea ce vreau eu. Dar până la urmă, dacă ar fi ușor, ar face toate lumea, nu?”, povestește cu bucurie Alina Marica, cea care a reușit să dea un sens unor oameni fără venituri și posibilități materiale.

Împreună cu aceștia, dar și cu un consultant pe zona de simbolistică și integrare a simbolurilor în tendințe, Alina a construit Maressia, un brand sută la sută românesc, al cărui nume de sorginte dacă înseamnă „râu mare”, care îmbină nevoia de eleganță și confort a omului modern cu materialele de cea mai bună calitate și broderii realizate chiar în atelierele lor. „Produsele Maressia se remarcă prin materialele naturale de calitate superioară și asta mi-aș dori să fie identitatea noastra, împreună cu simbolurile pline de încarcătură pe care le brodăm în atelierele noastre”, clarifică Alina atu-urile bradului Maressia.

maressia brand vestimentar 2

Nu se teme de concurență, ci, dimpotrivă, are numai cuvinte de laudă la adresa ei. „Apreciez foarte mult munca designerilor romani, suntem toți într-o explorare fără limite, avem șansa să ne dezvoltăm fiecare cele mai interesante proiecții ale frumosului și tocmai de aceea cred că fiecare aduce o nouă interpretare a ceea ce înseamnă talent în modă”, spune Alina încântată să fi intrat într-o lume care pare a i se potrivi mănușă.

Dorințele Alinei legate de dezvoltarea brandului Maressia sunt „ca lumea să se îndrăgostească de produsele noastre. Să le aducem celor care poartă produse Maressia ceva din misterul arhaic, din farmecul tradițiilor”, iar în ceea ce privește locul unde pot fi găsite, de unde pot fi comandate produsele Maressia, ne lămurește tot ea.

maressia brand vestimentar

„Deocamdată hainele noastre pot fi comandate online, pe www.maressia.ro. Nu avem un showroom în București, dar participăm la tot felul de evenimente culturale, iar feedbackul pozitiv al celor care au mângâiat o haină Maressia, cerința tot mai mare de ținute gândite de noi mă face să nu exclud extinderea brandului fie printr-un showroom în București, fie pe diverse site-uri specializate în domeniu. Nu excludem nici extinderea pe piața internațională.”

maressia linie vestimentara 2

Cum s-a născut brandul Maressia, ce înseamnă simbolistica ce se regăsește în aceste produse menite să îi ofere purtătorului sentimentul autenticului și al naturaleții, care a fost procesul prin care a reușit să transforme o dorință arzătoare într-o realitate palpabilă, care sunt atu-urile creațiilor sale și care sunt planurile de viitor pentru atelierul Maressia, aflați din interviul de pe COOLtura Mall, acordat în exclusivitate de Alina Marica, femeia care știe să facă din orice bucurie o sărbătoare.

About tinepasul 811 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*