Mierea, acel “must have” în frumuseţe şi sănătate

honey

Mierea este alimentul minune, care nu trebuie să-ţi lipsească din casă. În afară de faptul că poţi s-o foloseşti în alimentaţie, mierea are multiple întrebuinţări, fiind un aliat de nădejde atât în sănătate, cât şi în tratamentele cosmetice.

Având un gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, mierea are un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici.

Prin calitățile sale nutritive este considerată un aliment de mare valoare în hrana oamenilor de toate vârstele, având utilizări largi în dietetică și terapeutică. Mierea este foarte des folosită în alimentație, în bucătărie sau ca medicament, fiind foarte apreciată de medicina populară.

Mierea de albine nu are doar calități nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are și o acțiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecțiunilor digestive, cât și în afecțiunile hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriție și cele infecțioase, în afecțiunile sanguine și în cele cutanate.

De altfel, prin proprietăţile sale dezinfectante, tonice si revigorante, mierea constituie un aliat de nădejde în sezonul rece. Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar şi cea de salcâm. Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei si a simptomelor acestora, cât si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.

De zeci de ani, mierea de albine este folosită în tratamentele cosmetice datorită calităţilor sale nutritive. Aşadar, mierea are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa. Așa că, dacă folosești mierea în tratamentele tale cosmetice tenul tău devine mai elastic, mai ferm şi mai luminos, iar ridurile se atenuează.

Dacă ai nevoie de un exfoliant eficient poți să-ți faci singură unul din miere și mălai. Este un gomaj ideal pentru faţă. Mălaiul curăţă, iar mierea hrăneşte şi hidratează. Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai şi foarte puţină apă, cât să omogenizezi amestecul. Masează-ţi tenul cu acest gomaj după ce ai făcut o baie fierbinte şi porii tăi sunt deschişi.

 

About tinepasul 821 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*