Paseste in Fior di Latte, locul in care “gelateria, cucina e poesia”

fior di latte restaurant fior di latte

Este important ca atunci cand alegi sa-ti petreci timpul liber intr-un loc, sa gasesti acolo atmosfera, dar si celelalte elemente esentiale pentru a te relaxa si a te simti cat mai bine. Caci, altfel, mai bine ramai acasa, sau pur si simplu alegi o alta activitate. “Fior di Latte” este restaurantul, pe care l-am descoperit, recent, si care m-a cucerit total, lasandu-mi dorinta sa mai revin pe viitor.

Probabil, spre deosebire de altii, am pasit mai tarziu in acest loc, dar stiti cum se zice, mai bine mai tarziu, decat niciodata 🙂

La initiativa Tatianei Ernuteanu (unul dintre pr-ii mei preferati: stie sa fie prietenoasa/amabila/ iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, si asta e mare lucru! altii se numesc persoane responsabile cu comunicarea, dar nu mai asta nu fac), am ajuns, zilele trecute, la un eveniment desfasurat la Fior di Latte.

Ei, bine, timpul petrecut acolo a fost nemaipomenit! In primul si primul rand, mancarea a fost senzationala!!! Acolo, am mancat cel mai bun tiramisu din viata mea! Pe bune! Extraordinar a fost! The best! 🙂

FIOR di latte CAFFETERIA (44)

FIOR CAFFETERIA A (12)

Si apoi am inteles cine-i omul “vinovat” pentru deliciile savurate. Nimeni alta decat Chef Oana Pleşan (co-owner Fior Di Latte).

Oana Pleşan a absolvit cursurile de gelatier, avându-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatorul celebrei Sorbetteria di Castglione din Bologna.

oana plesan tatiana ernuteanu_fior di latteOana Plesan si Tatiana Ernuteanu

A învatat în patria gelato-ului cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale italiene , iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.

A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.

Ea este o maestră a gustului şi a savoir-faire-ului şi nu s-a temut să testeze combinaţii pe care doar imaginaţia unui maestru le poate face.

Salata de caracatiţă cu gelato de fistic şi pesto a demonstrat măiestria şi talentul Oanei, dar a oferit şi proba că îngheţata poate depăşi sfera unui desert.

La eveniment au luat parte vedete, influencers şi jurnalişti de top. Diana Bart (Prima TV), Livia Graur (Prima Tv),  Maria Radu, Eli Roman (Realitatea TV), Cristina Şoloc (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Connie Preda, Adina Halas Hungeanu (Smart FM), Livia Dilă, Cristina Soare (TVR), Ligia Munteanu (TVR), Cristina Stănciulescu, Andrei Nourescu, Ioana Silistaru.

Printre preparatele savuroase, pe care Fior di Latte vi le propune, se regăsesc : piadinele- Caesar, Caprese sau Marinara ( un produs tipic italian, pe care nu îl mai întălneşti în Bucureşti), Tartar de creveţi roşii de Sicilia, Papardele de Casă cu ciuperci, , Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac şi mousse de avocado, Salata Vegana, Piept de Raţă pe pat de piure de păstârnac.

Dejunul de tip continental este reprezentat de produse de patiserie, pregătite din ingrediente de calitate: croissante, pain au chocolat, pâine de casă, dar şi de preparate calde de tipul Oua Benedict cu somon, Omletă cu pancetta şi brânză Fontina, Omletă cu Legume.

FIOR MIC DEJUN (116) FIOR GELATERIA A (12)

 

Despre restaurant

Fior Di Latte este un adevărat hostpost pe harta restaurantelor pentru bonvivants, din Capitală, cu un concept inedit, aşa cum este şi sloganul “gelateria, cucina e poesia”.

Într-o atmosfera senzorială, nuanţele calde şi pastelate de alb, nude, galben-pai, verde-fistic sau roz-bonbon se împletesc perfect cu gustul desăvărşit al prăjiturilor de casă ce joacă rolul de madlenă proustiană şi cu mirosul de lapte, vanilie şi cafea proaspăt-măcinată.

Totul scăldat într-o lumină lipsită de stridenţe, o lumină caldă şi reconfortantă, ce se modelează după ora din zi şi care transformă restaurantul într-un spaţiu amprentat de optimism şi stare de bine.

În funcţie de oricare dintre cele trei momente cheie gourmand-gourmet: mic dejun, prânz sau cină, restaurantul propune o amplă selecţie de preparate proaspete şi delicioase, exponente ale stilului lejer mediteranean, sinonime cu scurte escapade culinare în Sud-ul Europei.

Decorul restaurantul te duce cu mintea la un cappucino perfect, prin degradeurile ce pornesc de la un alb laptos şi ajung treptat, până la brun, culoarea cafelei.

Interiorul este elegant, cu mese şi scaune din lemn în culoarea laptelui şi perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate şi completat de obiecte de décor atent alese şi într-o concordanţă deplină cu conceptul restaurantului.
Cărţi, vase cu flori, lumânări albe şi vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude în surdină, sunt detalii care transmit emoţie, fior.

Preparatele poartă semnătura Oanei Pleşan, Chef Gelatier, o personalitate creativă, pentru care inovaţia este elementul esenţial în gastronomie.

 

About tinepasul 816 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*