Ritualul corect de demachiere

 

ritual de demachiereRitualul de demachiere joaca un rol esential in procesul de ingrijire al tenului. Marea greseala pe care o fac insa unele femei este ca nu-si clatesc fata cu apa, dupa ce au eliminat machiajul cu un produs corespunzator. Astfel, tenul ramane cu reziduuri, care favorizeaza aparitia sau agravarea acneei.

Medicul dermatolog Oana Spanu le atrage atentia femeilor cu privire la procesul de demachiere, explicandu-le ritualul corect, pe care trebuie sa-l urmeze atunci cand isi curata tenul de make-up. Nu este suficient sa folosesti doar un produs specific de demachiere, ci si apa.

medic oana spanu

„Atentie la demachierea zilnica! Nu este suficient sa stergem machiajul cu servetele, lapte sau lotiuni demachiante! Este o greseala majora pe care o fac foarte multe femei si care provoaca diverse probleme ale tenului, de la sensibilitate sau dermatita pana la acnee. Trebuie sa clatim tenul cu apa dupa fiecare demachiere pentru a indeparta resturile de farduri si de produs de curatare”, a scris Oana Spanu pe pagina sa de facebook.

In plus, specialistul ne sfatuieste sa folosim produse specifice tipului de ten pe care il avem. Pentru un ten gras sunt recomandate lotiunile astringente, iar in cazul unui ten sensibil trebuie evitate produsele alcoolice sau abrazive.

About tinepasul 816 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*