Scărlătescu, Bontea şi Dumitrescu îţi spun pe ce să mizezi pentru masa de Paști

main jurati

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea ne spun ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşti. Cu câteva zile înainte de sfânta sărbătoare, cei trei chefi de la Antena 1 ne-au dat câteva sfaturi culinare, de care nu strică să ţinem cont. Pe de alăt parte, unul dintre juraţii de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” trece prin mari emoţii în această perioadă. Florin Dumitrescu îşi aşteaptă cu sufletul la gură cel de-al doilea copil, a cărei naştere este preconizată chiar în prima jumătate a lunii aprilie, aşa că el nu exclude să devină din nou tătic chiar de Paşti.

În ce combinaţii putem găti carnea de miel astfel încât aceasta să nu fie grea?

Sorin Bontea: Eu recomand să combinaţi carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspăt, leurdă, untişor, ceapă verde. Primăvara ne pune la dispoziţie în pieţe multe verdeţuri sănătoase.

Cătălin Scărlătescu: Şi eu optez tot pentru o salată verde. Şi vă sfătuiesc să consumaţi carnea de miel în cantităţi moderate.

Florin Dumitrescu: Combinaţi carnea de miel cu verdeţuri proaspete de sezon, spanac, leurdă, untişor, lobodă, ştevie sau cu un sos dulce-acrişor. Eu cred că e foarte important şi vinul cu care o asociem: recomand să fierbeţi carnea în vin, iar la masă să serviţi un vin potrivit.

 

 

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşti?

Sorin Bontea: Ouăle roşii.

Cătălin Scărlătescu: Eu sunt de părere că la mesele de sărbătoare este bine să pregăteşti exact ce te face să te simţi bine. Sunt persoane care nu consumă carne de miel şi o înlocuiesc cu peşte, de exemplu. Sigur, ouăle roşii şi cozonacul sunt un simbol al acestei sărbători şi cred că nu lipsesc de pe masa nici unui român.

Florin Dumitrescu: Ouăle roşii. Atât. Asta e cea mai importantă tradiţie de Paşti.

 

 

Ce recomandări aveţi pentru cei care gătesc acasă de Paşti?

Sorin Bontea: Nu săraţi carnea de miel înainte de a o găti. Dacă nu aveţi prapure pentru drob, tapetaţi tava în care puneţi compoziţia de drob cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra turnaţi ouăle bătute.

Cătălin Scărlătescu: Pentru drob, eu nu fierb organele şi carnea, ci le trag la tigaie. 25% din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşină. În stufat puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru că laptele linişteşte stomacul, după atâtea preparate cu ceapă şi usturoi.

Florin Dumitrescu: Alegeţi cu grijă vinul pentru masa de Paşti. Există anumite soiuri care însoţesc perfect carnea de miel şi altele care se asortează cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a găti carnea de miel este să puneţi o bucată de carne la cuptor cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu.

 

 

Ce planuri aveţi voi de Paşti, anul acesta?

Sorin Bontea: De Paşti obişnuiesc să petrec în familie, aşa că şi anul acesta vom fi în Bucureşti. Mergem la slujba de Înviere, pregătim un meniu tradiţional, iar a doua zi mergem în vizită la mama.

Cătălin Scărlătescu: Pentru că trebuie să mă ocup de diverse proiecte, anul ăsta de Paşti nu am vacanţă. Aşa că voi petrece tradiţional, aici, în Bucureşti.

Florin Dumitrescu: Noi s-ar putea să devenim din nou părinţi chiar de Paşti. Pentru că în prima jumătate a lui aprilie Cristina trebuie să nască, nu ne facem planuri. Vom avea un program liniştit, acasă.

About tinepasul 820 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*