Trucuri pentru grădină. Cum poți să îngrijești trandafirii vara

Cum poți să îngrijești trandafirii vara_trandafiri 3

Vara este anotimpul trandafirilor, care înfloresc spectaculos și îți invadează grădina cu parfumuri puternice, culori vii și o frumusețe desăvârșită. Zilele lungi și calde par să le intensifice aceste calități, așa că acum este momentul să te bucuri de grădină în toată splendoarea ei și, bineînțeles, de trandafiri!

Totuși, zilele caniculare pot crea și probleme pentru plante, iar căldura excesivă le face să își piardă vigoarea destul de repede. Dăunătorii sunt una dintre problemele frecvente în timpul verii, mai ales dacă nu plouă suficient încât să îi îndepărteze de pe plante. Apoi, poți observa unele pete sau puncte negre pe frunze, iar dacă solul este mai puțin fertil, florile vor suferi de un deficit de nutrienți. Ce este de făcut în aceste situații ne spun specialiștii FamousRoses.eu

Hidratează-i corespunzător

Apa este indispensabilă pentru trandafiri în această perioadă a anului, iar dacă nu plouă, trebuie să îi uzi de dimineață cu minim 10 litri de apă, o dată pe saptamână. Cele mai eficiente sunt sistemele prin picurare, care asigură o saturare lentă a solului.

Cum poți să îngrijești trandafirii vara_trandafiri

Apa reprezintă cea mai bună hrană pentru flori, deoarece aceasta transportă toți nutrienții din sol în plantă, iar un trandafir sănătos va fi capabil să se apere mai bine de boli și dăunători. Trandafirul Double Pink Knock Out de pe FamousRoses.eu este foarte rezistent la boli și dăunători și necesită o întreținere redusă. Se bucură de o înflorire continuă în sezon, cucerind prin flori cu petale duble și o culoare uimitoare de roșu-zmeură.

 

Elimină dăunătorii

În zilele călduroase de vară, una dintre problemele cu care se confruntă trandafirii pot fi afidele, o familie de insecte hemiptere. Acestea atacă în mijlocul verii, pe secetă, extrag sucurile din trandafiri și lasă frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai bună apărare împotriva afidelor este stropirea plantelor cu o soluție combinată de Actara cu Mospilan și hidrtarea lor corespunzătoare, fapt care crește rezistența plantelor.

Insecticidele vor ucide toți acești păduchi prin sufocare. Pulverizează lichidul direct pe afide spre sfârșitul zilei, chiar înainte de apusul soarelui. Efectuează a doua pulverizare în 48 de ore, pentru a elimina definitiv această problemă. O altă modalitate rapidă de a scăpa de afide este să le strivești între degete sau să le speli de pe plantă cu apă, folosind un furtun de înaltă presiune.

Cum poți să îngrijești trandafirii vara_trandafiri 2

 

Ferește-i de boli 

Dacă bolile care pot ataca trandafirii te sperie, selectează-i pe cei rezistenți, mai puțin sensibili. Alege trandafirul Papa Meilland de pe FamousRoses.eu, foarte rezistent la boli și la condițiile climaterice. Înflorește bine atunci când plouă, dar și când este foarte cald sau temperaturile scad prea mult.

Apoi, este necesar să îi plantezi în locul potrivit, să le oferi suficientă apă și hrană corespunzătoare. Dacă în grădina ta există un colț umed și întunecat, în care mișună țânțari și melci, nu planta un trandafir acolo! Alege în schimb un loc însorit, cu o bună circulație a aerului, iar trandafirul tău va rămane sănătos, chiar și fără pulverizări!

Oferă-le nutrienții necesari

Trandafirii au nevoie de fertilizare pentru o dezvoltare armonioasă și o creștere spectaculoasă. Ai grijă să le oferi ingrășmintele potrivite.

About tinepasul 799 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*