„Ultima ora”: Alina Grozea a lansat primul sau roman

alina grozea_roman ultima ora

„Ultima Ora”, o poveste in care suspansul emotional atinge cote tulburatoare. Este romanul de debut al Alinei Grozea, jurnalista si autoare a doua volume de publicistica si proza scurta, „De ce nu-mi gasesc pe cineva” si „Toate drumurile duc la mine”, aparute la aceeasi editura, Cartea de Suflet.

EL vrea sa se sinucida. EA crede ca viata ei s-a terminat deja. O intalnire providentiala ii aduce unul langa celalalt. Doi straini, in aceeasi camera, la aceeasi masa, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, impletite aproape in tacere de-a lungul celei mai intense ore din viata lor. Moartea, cu prezenta ei apasatoare, amenintatoare, e personajul din umbra, e martorul mut care intoarce clepsidra, le asculta povestile si le rascoleste gandurile. Are ea, moartea, sanse sa iasa invingatoare? Sau va invinge viata, asa cum e ea, dincolo de banalitate, derizoriu si deznadejde?

„Se spune ca in momentele de cumpana, cand chemi moartea sau vine ea prin preajma, nechemata, iti trece toata viata prin fata ochilor. Eu le-am oferit celor doi protagonisti ai istorisirii mele nu doar cateva momente, ci o ora intreaga, pentru a vorbi unul cu celalalt si fiecare cu el insusi. Ce au de gand ei sa faca pe mai departe, dupa ce ora se va fi terminat, credeti-ma, nici eu nu stiu”, marturiseste autoarea despre cartea sa, care, sustine ea, i-a fost „dictata” de cele doua personaje principale. „EL si EA sunt personaje fictionale, insa construite din demonii mei si din ai altor persoane pe care le-am cunoscut sau ale caror povesti de viata mi-au ajuns la ureche si mi-au intrat in suflet”, spune Alina Grozea.

In prefata cartii, jurnalista Anda Docea vorbeste despre emotiile transmise de autoare intr-un limbaj nepretentios, dar cu atat mai penetrant, care indeamna la curajoasa introspectie: „Ultima ora are atat de putine inflorituri, incat uneori e tulburator de parcus, la fel cum in oglinda e uneori greu sa te vezi cu riduri si fara machiaj. De fapt, cartea iti tranteste oglinda in fata. Ai curaj?”

„Ultima ora” se gaseste, momentan, la Libraria „Mihai Eminescu” din Bucuresti sau, prin comanda, pe pagina de Facebook a editurii Cartea de Suflet. Pretul cartii este de 25 de lei (print) si 15 lei (ebook).

Despre autoare

De formatie inginera, absolventa a Facultatii de Constructii din Bucuresti, Alina Grozea a decis sa-si urmeze vocatia de a scrie in anul 2005, cand a debutat ca redactor in presa de lifestyle pentru femei. A fost Editor Special al revistei Tango, apoi Editor-Coordonator al revistei Femeia si Redactor-Sef al revistei Ioana. Este autoarea volumelor de proza scurta „De ce nu-mi gasesc pe cineva” (2012) si „Toate drumurile duc la mine” (2014).

In prezent scrie pentru publicatia online www.larevista.ro si este publisher al Editurii Cartea de Suflet.

About tinepasul 816 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*