Cuvintele si efectele lor. Cand una se spune si alta se face

cuvintele_vorba_forta

Cuvintele – duioase, sfioase, pline de bunatate sau, din contra, reci, artagoase, seci. Ne incalzesc, ne ung sufletul sau ne pot lovi, ne pot tranti la pamant.

Cuvintele. Ne jucam cu ele, le aruncam fără sa le gandim. Facem promisiuni pe care nu le onoram, spunem vorbe mari pe care nu reusim sa le completam si cu fapte. Le dam, iar apoi le luam inapoi. Cand vrem, cum vrem. Cuvantul rostit nu are pana la urma nici o siguranta. Acum este, iar peste cateva secunde deja isi pierde valoarea. Stergem cu buretele, inventam scuze, construim pretexte fara sens si noima.

Da, cuvintele ranesc. Alea reci si dure, alea care nu au pic de gingasie. Cele care nu se dovedesc reale. Da, cuvintele pot ridica un om, il pot incuraja, il pot motiva, ii pot aduce acea alinare mult dorita in situatii lipsite de optimism.

Cuvintele frumoase fac bine, dar alea sincere si bine intentionate. Te ridica, iti readuc speranta atunci cand ti se pare ca totul este pierdut. Te mangâie, te fac sa visezi si iti dau incredere, în ziua de maine, in oameni. Dar doar alea care se duc pana la capat …

Unesc oameni, dar ii pot si desparti. Apropie suflete, impun distanta. Aduc magie, spulbera tot. Este forta lor, a cuvintelor, care te plimba de la o extrema la alta, atunci cand nu sunt cantarite corespunzator.

Sursa foto: Pinterest

About tinepasul 807 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*