Oameni potriviti, la momentul potrivit

Fara indoiala, viata iti scoate in cale oamenii de care ai nevoie, fix atunci cand ai nevoie. Fie ca intalnesti pe cineva pe strada, o persoana straina, care nu te cunoaste, pe care nu o cunosti, fie ca iti este una cunoscuta, important e ca ajungi sa dai peste un om care stie sa foloseasca vorbele potrivite, intr-un context esential si intr-o perioada in care nu mai stii exact ce si cum sa faci. Cand intrebarile isi cauta insistent raspunsul in mintea ta, iar fricile si indoielile iti golesc sufletul, deschide ochii si priveste atent, sigur ai sa gasesti intr-un fel sau altul sprijinul si indrumarea dupa care tanjesti atat de mult. Exista semne care apar atunci cand le chemi, trebuie sa le si accepti.

Fara indoiala, nu e nimic intamplator. Nici macar o discutie, la ceas de seara, cu un taximetrist, care iti marturiseste ca el gaseste bucurie in tot ce traieste, de la o zi cu vreme frumoasa, la un ciripit de randunele sau o banala activitate, care ii provoaca pasiune.

Si ajungi astfel fata-n fata cu un om care iti vorbeste despre frumusetea vietii, frumusete care e la indemana oricui, un om care are liniste si calm, in timp ce tu te zbati cu fel si fel de ganduri, iar agitatia iti pune stapanire pe minte si corp. „Domnisoara, eu nu stiu ce e aia invidia!”, mi-a zis hotarat, iar ideile lui au continuat si mai apasat. „Cum adica sa nu ai nici o placere pe lumea asta, iar singura preocupare sa fie munca?”, s-a mirat el, spunandu-mi ca intalneste frecvent oameni incruntati, inchisi in ei, stresati si cu mintea batatorita de fel si fel de probleme.

Fara indoiala, nu e nimic intamplator. Cand te plangi de situatia in care esti, si parca ai certa pe oricine altcineva, dar nu pe tine. Te nemultumeste stadiul in care te afli, dar te uiti in stanga si dreapta pentru vinovati, fara sa te uiti la tine. Iar atunci glasul unei prietene se aude, si reuseste sa te coboare, dar si sa te ridice. „Pe cine esti tu suparata? Pe Univers? Sau pe tine? Pai, daca esti pe tine, fa ceva, schimba ceva! Doar tu poti sa faci asta!”. Si atunci realizezi… Nu e nimic atat de mare care sa te doboare, sunt mici piedici pe care trebuie sa le sari, ca apoi sa ajungi pe drumul bun.

Ironia sortii, parca umblam cu ochii inchisi, cand ni se intuneca gandirea, nu reusim sa vedem nimic in jurul nostru. Ne plangem de lucruri minore, ne lasam toata atentia si energia in oameni si locuri care nu sunt pentru noi, si uitam sa ne bucuram pe deplin de ce avem, de ce traim…

About tinepasul 807 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*