Top 3 alimente care îngraşă

cori gramescu

Pentru mulţi dintre noi, vacanţa presupune şi satisfacerea poftelor culinare. Însă, renunţarea la anumite reguli alimentare atrage după sine kilogramele în plus. Specialistul ne avertizează că răsfăţul culinar din sejurul estival îşi va lăsa amprenta asupra corpului nostru.

ice cream

Dacă, mizăm pe ideea că în vacanţa de vară putem să ne îndeplinim toate poftele, atunci vom pica într-o mare capcană. Stilul alimentar, după care ne ghidăm acasă, trebuie să-l respectăm şi în sejur, altfel riscăm să ne alegem cu o siluetă deloc armonioasă. Aşadar, nu strică să ţinem cont de anumite sfaturi, pentru a nu ne trezi ulterior cu o greutate mai mare. Mai jos, sunt redate câteva exemple de produse, de care e bine să ne ferim.

Îngheţata se regăseşte printre cele mai “periculoase” produse alimentare. Nutriţionista şi antrenoarea de fitness Cori Grămescu ne atrage atenţia asupra conţinutului caloric, pe care, îl are acest desert.

„În îngheţată, dacă vă uitaţi, este o tonă de zaharuri şi de grăsimi. Uitaţi-vă pe calorii, dacă vreţi să vă faceţi sânge rău şi să nu mai mâncaţi nici o îngheţată în vara asta sau, cel puţin, nu în vacanţă, pentru că o singură îngheţată are aproape 500 de calorii/100 grame. O sută de grame de îngheţată înseamnă trei linguri, cantitate pe care mulţi, dacă nu toţi, dintre noi o depăşim. Eu nu ştiu pe nimeni care să mănânce atât de puţină îngheţată, inclusiv eu, mai ales în vacanţele all inclusive unde avem la dispoziţie munţi de îngheţată, de toate felurile, din care să mâncăm pe săturate. Pofta mi se deschide de la trei linguri în sus şi atunci gândiţi-vă cât de multe calorii aduceţi în plus pe silueta voastră, fără măcar să conştientizaţi lucrul acesta. Să nu mai fie o mirare pentru nimeni dacă se cântăreşte la întoarcerea din vacanţă şi constată că s-a îngrăşat câteva kilograme”.

frappe

Nici frappe-ul nu este mai prejos. „Să nu mai vorbesc despre frappeuri! Ştiţi câte calorii are un frappe? 800 de calorii. El nu are etichetă, nu este trecut un număr de calorii pe pahar, atunci când îl comandăm la terase”.

Dacă, în meniu vom include şi ciorba de burtă, va trebui ulterior să depunem mult efort fizic pentru a scăpa de surplusul de calorii. Acest produs nu este deloc bine văzut de nutriţionişti.  “Ciorba de burtă este o bombă calorică. Are 1.300 de calorii. Îmi pare rău să vă spun asta, dar va trebui să alergaţi două ore pe bandă pentru a scăpa de caloriile unei ciorbe de burtă şi asta în condiţiile în care nu mai adăugaţi smântână în plus pentru că deja dublăm caloriile”, a mai spus Cori Grămescu în cadrul unui eveniment monden, desfăşurat, recent, într-un mall din Capitală .

About tinepasul 821 Articles
tinepasul.com este o publicatie independenta, care doreste sa aduca informatii proaspete, sa te tina la curent cu noile tendinte, si sa-ti faca cunostinta cu celebritatile in voga. tinepasul.com te conduce in lumea showbizului, a evenimentelor, si iti prezinta cele mai importante noutati din zona lifestyle. O publicatie, care vrea sa te incarce cu energie pozitiva, și vrea sa-ti arate că stirile pot fi si altfel. Un colt de creativitare care te indeamna sa privesti viata din alta perspectiva, si sa te bucuri de frumusețea lucrurilor simple.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*